Kroatië

Steden Eilanden Nationale parken Bezienswaardigheden Klimaat
Merk & type:
Type:
Van:
Verblijfsduur:
 dagen

Weather forecast

Useful links

Nationale parken

Nationale parken Nationale parken Nationale parken Nationale parken Nationale parken Nationale parken

Kroatië is verdeelt in drie grote, zeer verschillende gebieden. Deze drie verschillende gebieden hebben alle een of meerdere nationale parken of een natuur parken in totaal zijn er 8 nationale parken in Kroatië.

Komende van de westelijke kust van Istrie komen we de Brijuni archipel tegen, bekend om zijn milde klimaat, diverse vegetatie en 5000 jaar menselijke aanwezigheid maken de Brijuni eilanden cultureel en histories zeer interessant.

Wanneer we de reis vervolgen komen we bij de Kornati eilanden en dicht bij Sibenik vindt u nationaal park Krka genoemd naar de rivier. De rivier Krka die ontstaat aan de voet van het Dinara gebergte en vormt een diepe en steile canyon op zijn weg naar de zee.

Verder zeilende naar het Zuiden, als kers op de taart, is nationaal park Mljet met voornamelijk bos vegetatie. Gezien zijn ligging kunt u dit park het beste bezoeken vanaf de zee.

Het nationaal park Risnjak is gelegen in het centrale gedeelte van het noordelijk deel van Kroatië, in het westelijk deel van Gorski kotar. Het is beschermd gebied voor verschillende dieren waaronder de Lynx, tegenwoordig vrij zeldzaam.

De langste bergrug in Kroatië is Velebit, ook een nationaal park met rotsige pieken, kalksteen en valleien. Het noordelijke deel van Velebit is nationaal park geworden vanwege zijn specifieke begroeiing en de meest waardevolle gebieden zijn de Botanische tuin en het reservaat.

Het zuidoostelijk deel van Velebit is gekenmerkt door het nationaal park Paklenica. Het contrast tussen de zee en de bergen geeft een speciale sfeer aan dit gebied wat tevens het bekendste klim gebied is.

De Plitvice meren bevinden zich aan de bron van de rivier Korana. Een idyllische plek, de mengeling van de watervallen en de 16 meren. Dit meren paradijs, wordt door zijn ligging, ook wel de Devil’s Garden genoemd.