Highlights

Zeil opleidingen Flottielje zeilen in Kroatie Varen met schipper Aanbevolen routes Afstanden Waar vindt u ons? Adriatische zee Wind Erkende vaarbewijzen voor het varen in Kroatië
Merk & type:
Type:
Van:
Verblijfsduur:
 dagen

Weather forecast

Useful links

Flottielje zeilen in Kroatie

Flottielje zeilen in Kroatie Flottielje zeilen in Kroatie Flottielje zeilen in Kroatie Flottielje zeilen in Kroatie Flottielje zeilen in Kroatie Flottielje zeilen in Kroatie Flottielje zeilen in Kroatie Flottielje zeilen in Kroatie

Onbekend vaargebied, nog niet zoveel ervaring met zeilen, varen met kinderen of gewoon lekker onbezorgd vakantie vieren. De mooiste plekjes ontdekken in een nieuw zeilgebied. Dan is flottielje zeilen iets voor u. Flottielje tochten zijn voor zowel de beginnende zeiler als de gevorderde zeiler. De beginnende zeiler krijgt net dat stukje ondersteuning met aan en afmeren, tochtvoorbereiding en het varen in een onbekend gebied. Voor de ervaren zeiler zal het zeilen in groepsverband i.v.m. de kinderen misschien belangrijker zijn.

Wat we ook veel horen is dat mensen gewoon zin hebben in een ontspannen zeilvakantie en niet na willen denken over route, weer, waar nu weer heen te moeten vandaag. Als flottielje leiding proberen wij u langs de mooiste plekjes te begeleiden. Wij begeleiden onze flottielje tochten al vanaf 2002 in eigen beheer en nog steeds met veel passie en plezier. Voor de begeleiding is het vaak meteen ook hen gezinsvakantie. Als ervaren kajuitjacht instructeurs helpen wij u graag met het varen en ontdekken van dit mooie, misschien wel mooiste, vaargebied. 

Wij vertellen u dan ook graag en met passie over het varen en de unieke plekjes. 

Tijdens onze tochten is er "maar" ruimte voor maximaal 6 jachten om aan te sluiten vanwege dat we de groepsgrootte overzichtelijk willen houden. Dit geeft ons tevens het voordeel dat we redelijk flexibel kunnen blijven met betrekking tot route en te bezoeken havens.

We hebben gekozen voor Sibenik als vertrekhaven, dit bied ons de mogelijkheid zowel de grotere zuidelijke eilanden te bezoeken als het unieke NP Kornati en mooie oude steden zoals Zadar, Split en Trogir. Goede en nette jachten, service en vriendelijk personeel zijn belangrijk in de keuze van onze partner jachtverhuurders ter plaatsen. Daarom kiezen wij onder andere voor de jachten van NCP & Mare. Wanneer u aankomt ligt het jacht echt voor u klaar, de bedden zijn opgemaakt en er staat een flesje wijn op u te wachten. De vakantie is dan echt meteen begonnen.

Tijdens de weken hebben we een globaal programma samengesteld, de richting is niet van te voren helemaal bepaald al brengen we elke tocht zeker een bezoek aan het Nationaal park Kornaten en soms ook aan de watervallen Krka. We leggen bewust niet de gehele week vast van dag tot dag maar laten dit ook enigszins afhangen van weer en groep. Op dagen met een goede wind gaan we liever wat verder zeilen dan kunnen we op dagen zonder wind een extra duik in het heerlijke water nemen of bezoeken we een extra dorpje.

Voor het huren van een jacht in Kroatië dient u over een erkend vaarbewijs of vergelijkbaar diploma te beschikken en bij voorkeur ook een marifoon bedieningcertificaat. Mocht u dit niet hebben dan kunnen we uiteraard altijd een schipper voor u organiseren. Bekijk via deze link alle in Kroatië erkende vaarbewijzen.

Naast de normale kosten van het huren van de boot, transitlog, havengelden en brandstofverbruik berekenen wij een extra bijdrage voor de flottielje begeleiding per boot van 250 euro per week.

FLOTTIELJE ZEILEN DATA 2020

  • 25 juli t/m 1 augustus
  • 1 augustus t/m 8 augustus
  • 12 september t/m 19 september